
سهم ایران از اقتصاد دیجیتال کمتر از میانگین جهانی است
به گزارش تحریریه کاریبو، امیر الحاجی ادامه داد: اگر اکوسیستم استارتاپی ایران در راستای حل مسائل بزرگی که این روزها در گیر آن هستیم مانند ناترازی در بخشهای مختلف از جمله انرژی، پیری جمعیت، بازیافت و محیط زیست و …. راهکار نوآورانه داشته باشد و بتواند ارائه دهد، شکل جدیدی به خود میگیرد و به رشد خود ادامه خواهد داد، در غیر این صورت با موضوع مهاجرت استارتاپها روبرو خواهیم بود. در این میان نقش حاکمیت و رگولاتوری به شدت تعیینکننده است.
وی افزود: بقا و رشد پایدار هر سیستمی از جمله اکوسیستم استارتاپی ایران، به میزان سودمندی آن برای جامعه بستگی دارد. اگر استارتاپهای ایرانی بتوانند به نیازهای واقعی و روزمره مردم پاسخ دهند، آیندهای روشن در انتظارشان خواهد بود. با توجه به رشد چشمگیر اقتصاد دیجیتال در سالهای اخیر، بسیاری از کارآفرینان به این حوزه روی آوردهاند. اما نباید از یاد ببریم که بسیاری از نیازهای اساسی مردم همچنان برطرف نشدهاند. برای توسعه پایدار این اکوسیستم، باید به دنبال فرصتهای جدید و ناشناخته باشیم و تلاش کنیم تا اکوسیستم استارتاپی به سمت تعادل و پاسخگویی به همه نیازهای جامعه حرکت کند.
مدیرعامل اسنواونچرز تأکید کرد: نوسانات اقتصادی روی همه کسبوکارها از جمله استارتاپها اثرگذار است. آنچه در این میان مهم است، رفتن به سمت افزایش کیفیت و تنوع بخشی و ارائه خدمات در بخشهایی است که هنوز جای رشد دارد. سهم اقتصاد دیجیتال در ایران به طور قابل توجهی کمتر از میانگین جهانی حدود 15 درصد است و این نشاندهنده فاصله بسیار زیاد ما در این حوزه است.
به گفته او، اسنواونچرز عمدتا در استارتاپهای مرحله اولیه (Early Stage) ورود میکند و مشابه روند معمول سایر سرمایهگذاریها در اینجا نیز 4 مرحله اصلی وجود دارد:خود اظهاری، موشکافانه اول، موشکافانه دوم و پروپوزال سرمایهگذاری. ما در دو مرحله اول وقت زیادی میگذاریم و تنها دلیل آن هم بررسی میزان نقدشوندگی پول هوشمندی است که پس از سرمایهگذاری برای آن استارتاپ متصور هستیم.